söndag 24 juli 2011

Armsjön


Var ute i Armsjön och fortsatte med det jag startade ifjol ,borstade upp ett antal nya och klättrade det som jag borstat ifjol. Är inte som Lillgalten men ändå lite fina och mysiga problem där mycket är lite lättare så det passar dom flesta.






Armsjön på 27 crags

torsdag 21 juli 2011

Eastcoast

Äntligen så var det lågvatten idag och väder som inte innebar regn så jag begav mig ut till Lillgalten och goaldcoast-no-1 stenen för att göra vänster varianten och känna på sittstarten. Efter att provat ut beta så började jag jobba på den men det första omväxlande andra movet bet ifrån men till slut så satt den .

Riktigt skönt och det är ett grymt fint problem som passar mig bra, det vart Robery is tha eastcoast gangsta ! Efter ett tag kom en stressad Bodin och han gjorde första repetion på Goldcoast No.1 och den nya sen började vi leta beta och känna på sittstarten men den är riktigt hård. Första tre moven är stenhårda innan man är inne på Goldcoast och en ca 6C+-7A avslutning.

Ska bli intressant och se vad det här slutar med men det blir ett kanon problem i en hård grad!! Känns som det är flera hårda projekt som väntar så det kommer inte bli några problem men någon dötid framöver . Spännande höst att se fram emot , happy days!

tisdag 19 juli 2011

Rolig dag med mycket folk

Idag var det rätt mycket folk ute på lillgalten. Jag , lillpär , storpär ,jegas ,uffe med flickvän gick först ut till bodium blocket där jegas har monkey business som projekt men som han inte fick till nu heller däremot gjorde både uffe och perwe den. Dom klättrade på flera andra och jag och perwe testade bodium men det var lite fuktigt på greppen och så är den allmänt tung så den gick inte idag,inte ens nära.

Sen gick vidare till le-balance-de-la-slope blocket där jag och perwe rev av flera stycken och dom tyckte problemen var väldigt fina. Jag fick göra Bodins nya stealth och le-ultimate-balance-de-la-lockoff och nån repetion så det vart mycket klättrat idag. Vi avsluta med att jag visa porcellus blocket där dom vart sugen på flera problem .Kul att fler kommer ut på Lillgalten eftersom det finns väldigt mycket fina problem där och jag hoppas ännu fler hittar ut dit.

måndag 18 juli 2011

Nya block på Lillgalten

Jag och lillpär var ut igår på lillgalten med planen att först gå till Bodium blocket och repetera ett par problem b.l.a dumdum och multipurpose . Vilket gick precis enligt planen sen drog vi vidare mot ett block jag hittade ifjol som jag borstade upp två problem då som jag ville göra.

Väl där så borstade vi upp tre problem till som vart lätta men fina. Men av dom jag borstade ifjol kunde jag bara göra en av dom dessutom vart det ett nytt projekt mellan dom två så vi fick lämna stenen med projekt kvar.

Efter det var planen att gå längst ut till udden och borsta några block som jag hittade ifjol men tiden hade sprungit ifrån oss så vi borstade bara upp två problem på ett block som vi sedan gjorde . Efter det var väldigt nöjda och rätt möra efter att ha varit i farten i flera timmar . Vi parkera bilen ute vid Lillgalten vid halvfem tiden och vi var tillbaka vid bilen halvelva, en sk. helkväll!

Projekten

Brothers in arms 7A

Ironhip 6C
Länk till Lillgalten på 27 crags

onsdag 6 juli 2011

Ännu en härlig dag på stranden

Kunde inte hålla mig utan begav mig ut till Lillgalten och det nya blocket och borstade upp två nya problem och gick runt och reka lite. Vädret var fantastikt och ändå så var det lite svalt för det var skugga på stenen. Vart tre nya problem klättrade plus ett av dom jag borstade upp förra gången för det är så fint så det var en bra dag. Där i mellan gick jag runt och leta nya block eller svalka mig i havet!!

Vad det gäller graderna så är jag helt konfunderad vet inte alls vad jag ska sätta . Det var varmt men samtidigt inte tokvarmt och dessutom skuggigt ,vilken form är jag i, får inte riktigt känslan för vad som kan vara rätt men vad fan är ändå ett förslag så vi får se!

Jag fick slut på batterie i videokameran så jag filmade med min Iphone så ha överseende. Problemet är ett av dom läckraste och annorlunda jag klättrat i Sverige, påminner om Fontansten på utseende och grepp.

Broken går där paddan ligger


Ligger fint till,skönt med ett svalkande dopp efter all klättring

Blöt och nöjd : )


Grymt fin kvalite på blocket

 Fontgasm ..Så annorlunda och läckert

Går att stå raklång på vissa ställen under taket

Its a wrap....


tisdag 5 juli 2011

Ibland lönar det sig med en omväg

Var på väg ut till Lillgaltens sydligaste udde för att klättra några jag borstade upp ifjol men gick lite omvägar för att spana lite och hitta nya trevliga block som jag började borsta på . Var en hel del mygg men dom bekymrar mig inte nåt speciellt men när det började skymma lite så kom svena,dom där små elaka jävlarna, och dom var mer än lovligt irriterande.

Klarade att klättra två av dom nya medans två vart för svåra men är jäkligt fin kvalite på stenen lite Vingsand känsla över den. Sen när vi begav oss hem tog vi en annan väg och märkte att det hade varit betydligt närmare om vi tagit den vägen redan från början men man ska inte förakta ett bra motionspass !



Så här såg det ut efter småjävlarna tuggat på mig


fredag 1 juli 2011

Jag , lillpär och stora stygga Bodin på Lillgalten

Vi tre drog ut till Lillgalten igår ihop om lite svalare vindar vid havet och det vart lyckat även om det var ganska varmt ändå. Är en bit att gå men är värt det och man blir varm och go i kroppen vilket man inte ska förringa.

Även jegas skulle ansluta men han lyckades slå hål på oljetråget på vägen ut och dessutom så gick han fel så det var inte en helt lyckad kväll för han. Väl framme så började det borstas frenetiskt och det sattes upp sju nya problem den här kvällen vilket inte är illa pinkat av en kofot och så vill jag passa på att ge Fredrik en eloge som inte snöt oss på alla FA ! Efter ett tag så förbyttes det soliga vädret mot dimma vilket syns på bilderna nedan.

Av dom nya kan jag rekommendera Trippel axel, Serpere , Porcellus och Orne fyra riktigt fina problem och att det ligger vackert vid havet mitt emot Galtström gör inte saken sämre. Det är såna här kvällar med mycket fin klättring i väldigt trevligt sällskap och skönt väder man minns när man glider in på klubben i -20 grader och andas kritdamm medans man klämmer på plastgrepp.

Boss 5C i dimman

Serpere vid areten och Reparo och Diffindo till vänster om den


Porcellus

Trippel axel , vet inte om jag vågar berätta hur Pär kom på namnet
Orne
Ber om ursäkt för den dåliga kamera placeringen men är man klantig som mig och tappar bort lillplattan som man skruvar fast på kameran så att den går att fästa på stativet så blir det så här...
Observera även det lilla flygfät på slutet som även den vill vara med på film : )