söndag 30 januari 2011

Säsongspremiär

Äntligen har man fått komma ut och klättrat på riktig sten,några plusgrader och sol och roligt sällskap gjorde det hela till en skön dag trots all snö och is.Efter ett par försök där fingrar fick vänja sig med klippan och kylan så kändes det oförskämt bra vilket känns som ett bra kvitto på att träningsupplägget är helt rätt.

Men när vi kom fram till stenen så måste jag erkänna att tvivlet på att det skulle bli lite kvalitets klättring kändes avlägsen. En halvmeter med snö på stenen och rejält med is överallt var inte dom bästa förutsättningarna men med idogt arbete att skotta,hacka och värma gjorde att vi kunde klättra tre problem och klänga på starten på ett till,så otroligt skönt för själen och kroppen att röra sig på och känna riktig klippa istället för plast!


El camrados som jobbar frenetiskt med att göra blocket klätterbart

Trots att man var helt slut och förstog att det var läge att packa ihop så ville man inte sluta klättra för det är så roligt och tillfredställande att äntligen få komma ut igen. Måste tacka Peter Hansson för att han drog igång oss alla till att starta ute säsongen nu och även Pär Åslund och Fredrik Bodin för allt jobb på stenen!

Fredrik och Peter jobbar på att få Teknikatess klätterbar


Peter gjorde även en variant som startar i sittstarten på Teknikatess och toppade ur i Hälsporre. Tror jag aldrig har varit med om såna utsträckta moves någon gång förut. Första movet fick jag hänga endast i en tåhook för att nå nästa grepp,dessutom i ett överhäng, och sen spänna upp kroppen i tåhooken och höger hand för att sakta nå nästa grepp med vänstern,måste sett ut som jag satt fast i en sträckbänk!!


Pär in action

Torra grepp är inte fel


Bodin försöker få urtoppningen av Hälsporre torr

1 kommentar:

  1. Sickness... Grabbarna med för mycket tid på händerna! Moder natur KOMMER att göra sitt jobb ändå så småningom, jag lovar... Kan ju tycka att man vill fokusera på klättringen när man väl kommer ut, och inte fucking snöskottning... Men props för edert idoga arbete samt tillika psyke!

    SvaraRadera