fredag 27 maj 2011

Stockholm

Är i Stockholm och blir guidad till boulder pärlorna här omkring och idag var vi till Orminge och jag fick göra en 7B och sen provade vi en hård 7B+ som är både känslig och kräver kropps spänning som heter Wong sai. Cool men kräver lite betaletande och dessutom var det fuktigt på greppen , den vill jag prova mer på vid tillfälle! Får passa på att tacka Uffe,mange och olle för det suveräna sällskapet och guidningen!!

torsdag 26 maj 2011

Revolver stenen

Nu har jag klättrat alla på stenen jag rekade fram för två år sen och och lagt ner flera dagar på att få klätterbar och så fick jag hjälp av freebooter Bodin i Tisdags med all sten röjning och bygga landning ,men det  kommer bli ett par problem till av den lite lättare karaktären . Än så länge är det fyra problem från 6C+ till 7B+ så det är både bredd och en del jävligt fina problem på den ,hade kunnat fått varit en hårdare oxå .

Efter värmt upp på Linedancer som vart lite annorlunda när höger startfotsteg rök när vi rensa ut sten  under taket och sen klättrat Colt så var det dax för Filibustero men kände av lite kallpump av allt krimpande . Vilade 4-5 minuter och sen vart det press ,allt flöt på otroligt bra ända till mantlingen där jag joxade till det lite först och samtidigt fick rejäl kallpump . Fick hänga ner i ett runt sloper grepp och rekrytera lite och sen göra lite annorlunda men var fasiken inte givet med den pumpen samtidigt som man tittar ner och ser att man inte är över paddan riktigt .Det var ju inte direkt bara två meter upp nu men fokuserade på vad jag skulle göra och försökte klättra så avslappnat som möjligt och det hjälpte rätt bra,skönt som fan att komma upp !!

Börjar bli en del problem på Omsberget nu i olika grader och många som är både fina och väldigt fina och fler lär det bli . Börjar så smått bli ett område nu vilket är bra och vet att Fredrik lagt upp vissa på http://27crags.com/crags/omsberget.

onsdag 25 maj 2011

Stenbrytning,borstning och klättring på Omsberget

Nu har vi varit där och jobbat rejält och resultatet vart 5 stjärnigt.Vart tre nya problem och när det vart helt urrensat med block under stenen så vart två starter i taket som kom fram. Och landningen är klockren nu!

Så här såg det ut innan

Och så här när vi var klara för dan.På areten går Revolver,till vänster om den Filibustero båda startar i taket.Ytterligare ett steg till vänster går Colt och sen Linedancer

Efter vi lagt ut all sten för jämn landning

Och på med mossa!

Helt rent under

Klockrent!

söndag 22 maj 2011

Nya på Omsberget

Jag och F.A.T Bodin var på Omsberget idag och borstade fram lite nytt och klättrade en del av dom nya som jag borstat fram förut och dom är av rätt god kvalite och mycket klättring för insatsen på en del av problemen vilket aldrig är fel. Vi kände dessutom på ett nyborstat projekt som blir rätt hårt och högt.Några av problemen är inte med på bild men ena vart faktiskt rätt rolig och lite barsk ,Jag ska bara...Ojdå 7A+ och det andra är ett halvdyno, Arrow 4C.

Det var denna vi kände på som blir ganska hårt på små grepp

Här kommer det gå en ny som vi börjat borsta fram

Bodda förbereder inför FA på ett helt okej problem,Linedancer 6C+

And off he goes!!

 High Chaparral 5C,vart  roligare och mycket finare än vad jag trodde men lite scary på slutet fyra -fem meter upp!

fredag 20 maj 2011

Nya projekt

Har varit på Omsberget och borstat en gäng nya problem som kommer bli fina och några höga och ganska hårda ,återstår att se men lite bilder.


Teleskopskaftet är drygt en meter så man får lite perspektiv



måndag 16 maj 2011

Heaven and Hell

Raholmen

Pratade med Fredrik som sa att vi fått "hemligt" besök på raholmen av dessa starka gossar http://cafeclimb.blogspot.com/2011/04/aventyr.html . Dom har verkligen berömt problemens höga klass och att folk åker långväga för att klättra dom är ju grymt kul speciellt för Fredrik som lagt ner så grymt mycket tid på att få blocket och problemen i den klass dom är!

söndag 15 maj 2011

Omsberget

Jag,Peter och Magnus var till Omsberget idag och när vi kom fram var det lite blött men inte så farligt men efter värmt och borstat på Heaven and hell 7B så började det regna så slutet vart riktigt blött men vi gav det ett riktigt försök ändå. Slutade med att både jag och Magnus for av dom sista greppen innan juggen med ett rejält ryggfall i paddan från ett par meters höjd . Men känns väldigt bra ändå och kommer att göras väldigt snart. Peter och mange fick båda göra Goddamn som inte är så regnkänslig men vart lite misär på slutet pga regnet..

onsdag 11 maj 2011

Goldcoast No.1

Lillgalten

Var ut till Lillgalten med Peter Hansson och körde på ett av mina projekt och efter att provat slutet och psykat ur på första movet flera gånger så ändrade jag beta och plötsligt så händer det !!! Riktigt tung hela vägen till dom allra sista flytten som är lätta men lite känsliga ett sånt fantastiskt fint problem och är så glad att jag lyckades göra den. Peter var oxå rätt nära men med en sån vansinnig men ändå helt fantastisk beta men han orkade inte knyta ihop säcken utan föll av på dom sista hårda flytten två gånger. Men är övertygad att han tar den nästa gång ... Film kommer snart.

Gold coast No.1 startar i greppen i tak/överhänget och går ut till höger

söndag 1 maj 2011

Liten film

Font våren 2011 from Robert Österholm on Vimeo.

Rapport från Font

Vilken härlig vecka vi fick,vädret var soligt och väldigt varmt men klättringen var grymt rolig ändå. Allt flöt på otroligt bra allt från hyrbil ,resan, boendet och läget. Vi är lika med Peter ,Anders ,Magnus, Ulf ,Therese och jag ,ett grymt roligt gäng.  Bara att få prova på klassiker och problem man sett på film var både roligt och stimulerande. L'aerodynamite , Deux faux plis en plats réels , L'ange naif och Rainbow rocket hanns med att prova på i värmen och både dynamiten och Rainbow kändes ganska görliga och jag var inte alls så långt borta på dom.


Gav Rainbow en dag och ångrar nästan att jag inte gav den en dag till men valde Arabesque istället och Peter valde Rainbow som han efter lite nytt tänk från en fransman som nyss satt den gjorde den ,STORT!! Kom 10-15 cm från sista pocketen på Arabesque i mitt bästa försök och det sved lite att jag inte satt ihop den men det var den sjätte dagen med klättring så kroppen hade helt enkelt inte det i sig då.Mest nöjd är jag ändå över Beatlejuice och Le Poids de Soupir.












Hale bopp


Beatlejuice





Fontainebleau


Varmt!!

Dojjor på tork


Deux faux plis en plats en réels


Anders i en sten i Cul



Le poids de soupir


Arabesque